English version Italiano magyar változat
nyil Nyitólap
nyil Püspökök
nyil Katolikus Lexikon
nyil Könyvtár

Ajánló
Családjaink.hu
Eucharisztikus Kongresszus
Katolikus Karitász
Liturgia.hu
Magyar Kurír
Új Ember
Vatikáni Rádió
Szent István Rádió, Eger
Mária Rádió
nyil Katolikus média bővebben

Befejezte nyári ülését a püspöki konferencia
2017. június 8., csütörtök 13:47

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 6-án és 7-én megtartotta nyári rendes ülését.

 

A Püspöki Konferencia tagjai folyamatosan nyomon követik a közel-keleti keresztény testvéreink helyzetét. Gyakran személyes találkozásokon keresztül, közvetlenül hallgatják meg az ott élők nehézségeiről, ugyanakkor reményeikről is szóló beszámolókat.
A püspökök testülete ismerve sok keresztény közösség helyzetét úgy döntött, hogy az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére online adománygyűjtést hirdet, amelyhez egy erre a célra létrehozott bankszámlaszámon (Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank 11100104-18181490-14000003) keresztül tudnak majd hozzájárulni. A gyűjtés elsődleges célja, hogy segítséget tudjunk nyújtani azoknak a keresztényeknek, akiknek lehetőségük nyílik visszaköltözni korábbi lakhelyükre, támogatva lerombolt otthonaik újjáépítését, a mindennapi élet feltételeinek megteremtését. A támogatásokat már mostantól át lehet utalni az erre a célra kijelölt számlára, a gyűjtés a tervek szerint augusztus végéig tart.
Az anyagi támogatás nem csak konkrét segítséget jelent az elüldözött családok számára, hanem a keresztény közösség testvéri szolidaritásának kifejeződése is. Alapja annak a reménynek, hogy Isten a legnehezebb helyzetben élők számára is előkészíti a jövőt és a békét. A hívek pedig az irgalmasság cselekedeteinek gyakorlásával mennyei Atyánk irgalmas szeretetéről tesznek tanúságot.

Az ülésen döntés született arról, hogy a 2018 őszén tartandó, az ifjúság témájával foglalkozó püspöki szinódus előkészítéseként az MKPK Ifjúsági Bizottsága felmérés segítségével fogja megkérdezni a fiatalokat az egyházat érintő kérdésekről. Ez a kezdeményezés kapcsolódik a Püspöki Szinódus Titkársága által meghirdetett felméréshez, amely internetes kérdőív segítségével fog tájékozódni a témában.

Nemrég bemutatásra került a 2020-ban megrendezésre kerülő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója, amelynek megalkotója a 78 éves Lampert János grafikusművész. Az erről szóló leírást, illetve a logót innen lehet letölteni.
A téma kapcsán a püspökök testülete meghallgatta Kocsis Fülöp hajdúdorogi metropolitát az Oltáriszentség tiszteletéről a bizánci rítusú liturgiában.

Zarándoklat és találkozás, hagyomány és élmény, hit és öröm – ezekkel a hívószavakkal szervezi a Győri Egyházmegye Szent László király jubileumi évének kiemelt eseménysorozatát június 26-án és 27-én Győr belvárosában. A rendezvénnyel egy időben, hozzá kapcsolódva szintén Győrben kerül megrendezésre a KATTÁRS programsorozat, amelynek idei mottója: „A családban megélt szeretet öröme az Egyháznak is öröme” (Ferenc pápa Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítása). A két eseményről részletesen a mellékelt anyagokból, illetve a www.gyor.egyhazmegye.hu és a www.kattars.hu oldalakon tájékozódhatnak.

Budapest, 2017. június 8.
Napi evangelium
Azt terjesztették: Megszállta a tisztátalan lélek.
  Mk 3,22-30

>>> Napi evangélium
Eseménynaptár


PPKEA nap szentje

Szent Vince diakónus, vértanú
 
A nap 
szentje
 
Jézus Krisztus az egész teremtés középpontja és teljessége. Őbenne élet volt és ez az élet volt az emberek világossága. Benne az istenség egész teljessége lakozik. Így Jézus Krisztus, aki a világmindenség Királya és örök Főpapja.A nap szentje

Boldog Batthyány László
 
A nap 
szentje
 
Családapaként a boldogok között. Magyar népünknek szüksége van a hiteles példaképekre, olyan emberekre, akik jól tudták felhasználni képességeiket és lehetőségeiket. László herceg hallott Jézusról, mert volt, aki beszéljen róla. Akkor fognak sokan hallani Jézusról, ha merünk, tudunk beszélni róla.Legyen a kezdőlapom!      Mozgó ünnepek 2021-ig (pdf)       Mobil változat       RSS       Impresszum